V souvislosti s nárůstem dopravních výkonů a souvisejících provozních služeb přistoupil dopravní podnik k vyplacení mimořádných odměn řidičům MHD a dalším zaměstnancům, kteří zajišťují provozní podporu.

„Jsem ráda, že se vedení DPP rozhodlo odměnit ty, kteří se starají o více než milion cestujících denně. Snažíme se je proto ve vysokém pracovním nasazení motivovat. Před Vánocemi se tak na mimořádné odměny mohou těšit řidiči a zaměstnanci, kteří zajišťují provozní podporu,“ uvedla Adriana Krnáčová, primátorka Prahy.

Podívejte se, jak probíhala integrace Kladenska z konce srpna:

„V roce 2017 se nám daří realizovat nastavená úsporná opatření. I když jsou na nás kladeny stále vyšší a vyšší nároky v rozsahu a kvalitě poskytovaných služeb, jsme schopni průběžně šetřit. Na základě očekávaného výsledku hospodaření společnosti jsme se rozhodli k tomuto kroku,“ řekl Martin Gillar, generální ředitel a předseda představenstva DPP.

Dopravní podnik letos také spustil náborovou kampaň, která má přilákat další nové řidiče. Situace se odvíjí od aktuální potřeby obsazenosti pracovních míst, do níž se promítá přirozený úbytek i fluktuace zaměstnanců a aktuální potřeba pokrytí dopravních výkonů.