Uprostřed noci jsem si všiml urgentní žádosti na neoficiální facebookové skupině Prahy 10, ve které Jakub z Vet-Service ve Strašnicích sháněl akutně pejska, který by daroval krev,“ popisoval noční událost tiskový mluvčí Prahy 10 Vítek Novák.

Na základě toho mluvčí neváhal a rozhodl se pomoci. Třem tisícům obyvatelů Prahy 10 začaly ve tři hodiny ráno pípat telefony s příchozími SMS zprávami, kde byla popsána naléhavost situace. Jako první se ozvala Iva, majitelka labradora Marvina.

Díky dárci Marvinovi! Jeho panička se ozvala jako úplně první a pejska se podařilo stabilizovat, zprávy z veteriny kolem dopolední 11. hodiny byly takové, že pejsek chodí, krev se sráží,“ děkoval Jakub na druhý den odpoledne. 

Nebylo to zbytečné

Ačkoli by si všichni přáli šťastný konec, v tomto případě k němu bohužel nedošlo. Později odpoledne po CT testech bylo zjištěno, že má pejsek v těle mnoho nádorů a život mu zachránit nepůjde. 

Ikdyž se zdá, že to bylo zbytečné, tak nebylo. Spousta lidí se dozvěděla o tom, že i jejich pes může třeba zachránit jiného darováním krve,“ děkoval zpětně Jakub Michálek, kterému se díky hromadné SMS z Prahy 10 ozvalo na dvacet lidí, kteří měli chuť pomoci.

Fotogalerie
3 fotografie