V kritické chvíli před sebevraždou byli s Alešem v místnosti údajně další lidé, kteří se mu zoufalý čin snažili rozmluvit. „Chvíli předtím se mu to snažili kolegové rozmluvit, ale nic nepomohlo. Mezi těmi, co ho oživovali, byl i Václav Moravec, další, kdo se marně snažil, byl šéf kameramanů Aleš Cigánek,“ popsal pro Blesk.cz zdroj dobře obeznámený se situací okolo smrti dramaturga.

Přitom dříve toho dne vypadala situace v redakci zcela normálně. „Ten den se prý s lidmi dopoledne bavil úplně normálně. Vedení zpravodajství se o neštěstí dozvědělo na poradě. Seděli a přišla Šámalova (šéf zpravodajství ČT, pozn. red.) sekretářka a řekla mu to,“ popsal dále zdroj.

Podívejte se na záběry z místa události:

Video
Video se připravuje ...

Záběry z místa činu David Malík

Výhrůžky před smrtí

Za vším by měly podle všeho být výhrůžky na stranu dramaturga, o čemž se spekuluje už od pátečního večera. „Mluvilo se o nějakých výhrůžkách, ale nevím, jestli to bylo v rovině pracovní nebo osobní,“ říká nakonec jeden z lidí z blízkého okolí Aleše.

Oživování trvalo více jak půl hodiny, avšak veškerá snaha kolegů a záchranářů byla marná. „Byl v bezvědomí a svědci podle pokynů operátorky začali s oživováním. Muž podlehl zraněním neslučitelným se životem,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí záchranářů Jana Poštová. O celé situaci nechce mluvit vedení České televize ani policie. „S ohledem na ochranu soukromí se nebudeme blíže vyjadřovat,“ řekla Karolína Blinková, mluvčí ČT. 

„Podle prvních informací z místa nic nenasvědčuje tomu, že by se na smrti muže podílela další osoba. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nebudeme o případu poskytovat další informace, jelikož je na jakýkoli závěr brzy,“ řekl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Aleš P. byl dlouholetý novinář, pracoval mimo jiné v ČTK, Lidových novinách i časopisu Týden. V ČT byl zaměstnán od roku 2000, naposledy jako dramaturg aktuálních diskuzních pořadů.

Fotogalerie
10 fotografií