Tisíce školáků a studentů vyrazily během prvního školního dne za vzděláním. Také v hlavním městě se dala očekávat vyšší dopravní zátěž, předpoklady se ale nenaplnily. Na hlavních dopravních tazích se sice stupeň dopravy zvyšoval, ale ani odborníci TSK žádné zásadní mimořádné události nezaznamenali.

Kolony se tvořily zejména na Jižní spojce v oblasti Zlíchovského tunelu směrem na Barrandovský most, za sjezdem na Braník a Modřany totiž stále pokračuje dopravní omezení. Auta tudy projíždějí po zúžené vozovce a kvůli této úpravě se v lokalitě dopravní zácpa tvoří mnohem častěji.

Situaci jsme monitorovali od 7:30 do 9:00 hodin. Došlo sice k několika dopravním nehodám, jedna z nich se například stala těsně před devátou hodinou na Evropské ulici směrem do centra na úrovni tramvajové zastávky Bořislavka, nicméně totální dopravní kolaps nenastal nikde.

Podívejte se na sestřih reportáže, kterou jsme pro vás na Blesk.cz vysílali živě:

Pracovníci hlavní dopravní řídící ústředny, která se nachází u magistrály v ulici Na Bojišti, mají možnost aktivně řídit pražskou dopravu. „Policie může na dálku ovládat semafory, může řídit tunely. Dopravní informační centrum pak informuje o tom, co se na našich komunikacích děje, ať už je to pomocí informačních tabulí nebo pomocí webových stránek. Operátoři odtud můžou sledovat najednou více než 70 úseků, máme k dispozici přes 700 kamer TSK a dalších více než 1000 kamer prostřednictvím městského kamerového systému,“ uvedl k pracovišti, na kterém jsme ranní dopravu během prvního školního dne hlídali, Jaroslav Břeň z TSK.