Na frekventované ulici kousek od Ortenova náměstí si hlídka městské policie všimla osamělého chlapečka na odrážedle. Proháněl se po chodníku, chvilku se dokonce motal ve vozovce mezi projíždějícími auty. Dvouletý chlapec sám odjel z holešovické tržnice, kde se ztratil matce z očí.

Ta mezitím prožívala dlouhé minuty hrůzy. „Autohlídka strážníků z Prahy 7 projížděla Vrbenského ulicí, kde si v dálce všimla malého osamoceného chlapečka na odrážedle, který se motal ve vozovce mezi auty kousek od Ortenova náměstí. Poté se vrátil na chodník a ujížděl Vrbenského ulicí,“ říká pro Blesk.cz mluvčí strážníků Irena Seifertová.Strážníci ho okamžitě zastavili a pokusili se s ním navázat kontakt. Vzhledem k jeho věku ale nebylo možné zjistit, kde má rodiče. „Strážníci prostřednictvím radiostanice ihned informovali o podrobném popisu chlapce ostatní hlídky městské policie a požádali je o pomoc. Ty začaly prohledávat blízké okolí, zaměřily se především na místa, kam chodí rodiny s dětmi. Nikde se však nenacházel nikdo, kdo by asi dvouletého chlapečka odpovídajícího popisu postrádal,“ pokračuje Seifertová.

Oznámení však žena podala na Policii ČR. Ti je následně kontaktovali a strážníkům bylo sděleno, že popisovaného chlapce již zoufalá matka hledá. „Po předání telefonního kontaktu se s ní strážníci spojili. Matka chlapce strážníkům sdělila, že se jí chlapec ztratil z areálu holešovické tržnice a k Ortenovu náměstí došel naprosto sám. Po vzájemné domluvě hlídka chlapečka naložila do služebního vozidla a převezla do tržnice. Zde si ho se slzami v očích převzala v pořádku a bez ranění jeho matka,“ zakončuje mluvčí.

Důvodem, proč se dítě ztratilo, bylo, že si musela odskočit na toaletu v jednom z obchodů. Na chvíli chlapečka spustila z očí a pak už ho nenašla. Nejprve se ho snažila hledat v areálu tržnice, ale pak zavolala na linku 158. Chlapeček na odrážedle sám urazil téměř dva kilometry a jen díky obrovskému štěstí a pozornosti strážníků se mu nic nestalo.

Fotogalerie
5 fotografií