Dlouhodobé problémy s nepoužitelným chodníkem na proseckém chodníku jsou – alespoň pro tuto chvíli – vyřešené. Obyvatelům při procházení Jabloneckou ulicí překáželo hnijící popadané ovoce ze stromu, tento nepořádek se navíc podle Jindřicha Houšky (78), který v ulici bydlí, na místě objevoval každoročně.

Pan Houška se roku 2014 kvůli popadanému ovoci zranil. Uklouznul a zlomil si prst. V minulých letech už podle něj k jednomu prořezu došlo, ale situace začala být opět neúnosná. Úklid má na tomto místě na starosti Technická správa komunikací.

„Na základě získaných informací z místního šetření v ulici Jablonecké zajistila příslušná správa TSK mimořádný úklid chodníku. Situaci se zbývajícími plody budeme monitorovat a průběžně zajišťovat bezproblémovou schůdnost dané části chodníku. Předmětná dřevina je na námi spravovaném pozemku. Následně došlo k posouzení stavu stromu odborným dendrologem, na jehož základě jsme provedli prořezání terminálu včetně odstranění suchých větví tak, abychom spad plodů maximálně eliminovali,“ uvedla k události tisková mluvčí TSK Barbora Lišková.

Úklid a prořez problematického stromu v Jablonecké ulici na Proseku
Autor: TSK Praha

Situaci redakci Blesk.cz potvrdil i Jindřich Houška. Na chodník v Jablonecké ulici se kromě prvotního úklidu a prořezání stromu pracovníci TSK skutečně vracejí a zajišťují jeho bezproblémovou schůdnost. Lidé proto mohou daným místem opět bezpečně procházet.

Podívejte se na současný stav chodníku v Jablonecké, rozhovor s místním obyvatelem a porovnání ve fotogalerii před a po:

Fotogalerie
21 fotografií