K výročí 21.srpna 1968 jde o jedenáctou akci, kterou Jaroslava Janderová uspořádala. „Poslední dvě, tedy v roce 2016 a letos kooperujeme s Klubem VIP- IPA, abychom nerozmělňovali pozornost ke dvěma akcím v centru,“ prozradila organizátorka.

Považuje za nutné připomínat události z novodobé historie naší země, které významně ovlivnily životy dalších generací, včetně té naší a těch, které přijdou po nás. „Demokracie je třeba si vážit a nezapomenout, že jsme žili my i naši předci v totalitách. Nejdůležitější poselství ovšem je, že demokracie se v totalitu může změnit i jen postupnými, zprvu nerozpoznatelnými kroky. To je myslím aktuální i dnes,“ vysvětlovala Jaroslava.

Organizátorka: Musíme být ve střehu

Hosté se stále obměňují, až do 22. hodiny, ale základ zůstává. A to například Luboš Andršt blues band a Miloš Kejř z J.J. Jazzmen. Hudba je vybírána dle dobového žánru. Žádný socialistický popík však na Václavském náměstí nehrál. Lidé si tak mohli zatančit na jazz, blues a rock.

Dle organizátorky je akce aktuálnější, než bychom si mysleli. „Jsme více ohrožení. Máme se dobře, stěžujeme si na hlouposti a přestáváme mít pud sebezáchovy. S klidem bereme (nebo ještě tleskáme) růst státu. Roste počet kontrol, udávání. Nedávno nám prolomili nedotknutelnost obydlí i provozovny,“ svěřila na závěr.

KDY? Pondělí 21.srpna 2017

KDE? Václavské náměstí - spodní část

Začátek programu: 12.30 hod

12.40 SMS s Martinem Schulzem

13.40 Vladimír Merta

14.50 J.J.Jazzmen s Milošem Kejřem

16.10 The Primitives Group

17.20 Jan Pech

18.10 Aktual s Milanem Knížákem

19.30 Luboš Andršt Blues Band

21.00 George and Beatovens s Karlem Kahovcem

22.00 Závěr programu

Fotogalerie
14 fotografií