Bývalý policejní pedagog a důstojník Kadlec boural v Praze loni 12. dubna. Obžaloba ho viní z toho, že řídil auto po předchozím požití alkoholu. Vozidlo nebyl schopen bezpečně řídit a postupně naboural přes dvě desítky aut zaparkovaných po stranách vozovky. Do dalšího auta podle spisu naboural, když vjel do protisměru.

Kadlec „zlikvidoval“ 24 aut:

Video
Video se připravuje ...

Policista zbořil 50 aut. Aha!

Když policisté Kadlece dostihli v Máchově ulici, tak nejprve odmítl orientační dechovou zkoušku a nechtěl policistům ukázat řidičský průkaz. Souhlasil však s převozem na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Obžaloba s odkazem na vyjádření odborníků z oboru toxikologie uvádí, že v době činu měl v krvi 1,63 až 1,84 promile alkoholu. Výsledek testů podle spisu neovlivnily léky, které obžalovaný v té době užíval.

Výpadek paměti

Kadlec uvedl, že osudný den pro něj byl nepříjemný, jelikož se měl účastnit nového soudního líčení, které se týkalo jiné nehody. Uvedl, že celou noc nespal, nebylo mu dobře, a proto se z jednání omluvil. Vzal si léky na spaní, která nezabraly, a tak je zkombinoval s alkoholem. Pak si prý nic nepamatuje do doby, než se probral na zadním sedadle policejního auta.

„Cítím se velmi trapně a celá situace mě velmi mrzí," řekl dnes při výpovědi před soudem Kadlec, který nyní nemá práci. V souvislosti se způsobenou škodou na havarovaných autech uvedl, že se ji bude snažit uhradit. Uvedl také, že v té době měl psychické problémy, které vznikly kvůli přepracování nebo rodinným problémům. „Léky už neužívám, s alkoholem problém nemám," řekl Kadlec.

Soud jednání odročil

Soud začal v 9 hodin a v 10 skončil. Soudce si vyžádal spis z předchozí nehody. Líčení bude pokračovat 29. září. Expolicista na havarovaných vozidlech podle spisu způsobil škodu přes 1,6 milionu korun. Kadlecovi za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až tři roky vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Takhle vypadala zaparkovaná auta po řádění Kadlece:

Fotogalerie
20 fotografií