Zoo Praha má ve svém areálu pět nových speciálních automatů. Ty nabízejí návštěvníkům možnost přispět na gorily nížinné, koně Převalského, gaviály indické nebo laoše, tedy nově objevené hlodavce z Laosu, které odborníci popsali až v 21. století.

Příspěvky je možné odeslat ve výši 50, 100, 200, 300 nebo 499 korun. Pokud lidé na ohrožená zvířata pošlou nejvyšší možnou částku, získají navíc unikátní kód pro stažení dokumentárního filmu o záchraně koní Převalského.

Laoš patří mezi ohrožené druhy také proto, že ho v jeho domovině konzumují zdejší obyvatelé. Poslechněte si další informace od ředitele zoo Miroslava Bobka:

„Návštěvníci mohou přispět na jeden ze čtyř projektů, které my považujeme za vlajkové,“ uvedl k umístění terminálů ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. Zároveň podle něj lidé dají jasný impuls k tomu, kolik by na jednotlivé projekty měla přispívat samotná zoo.

„Hlavním úkolem moderních zoo není pouze chránit zvířata v areálech zahrady, ale podporovat i takzvané ‚in-situ‘ projekty, tedy ochranu živočišných druhů přímo v jejich přirozeném teritoriu,“ dodal k novince ředitel Bobek.

Podívejte se na nové terminály a fotografie živočichů, které můžete podpořit. Najdete u nich další zajímavosti:

Fotogalerie
38 fotografií