Někteří obyvatelé Prahy 6 a také zastupitelé kritizovali radního pro územní rozvoj Martina Polácha (ANO), který přišel s myšlenkou zvelebit oblíbené místo pro vycházky – Babu. Proti tomuto záměru vznikla i petice, která se však v mnohém nezakládala na pravdě. Rezidenti si ale i přesto mohou oddychnout. Radnice od plánů ustoupila po konzultaci s odborníky.

Polách se přitom brání, že mělo jít o malou část pozemku dotčeného dřívější výstavbou. „V tuto chvíli se nerozhoduje o žádném konkrétním stavebním záměru. Mou snahou bylo zlepšit kvalitu veřejných prostranství a možnost doplnění malé kavárny s WC byla nápadem navíc. Podání změny územního plánu na jiný typ zeleně bylo pouze předběžným krokem, pokud by se záměr ukázal jako životaschopný,“ popisuje místostarosta.

Na další zajímavá místa po Praze se podívejte zde:

Video
Video se připravuje ...

7 neznámých míst, odkud vidíte celou Prahu! A jak Michal ručně vyrábí zásnubní prsteny. Matěj Smlsal, David Vaníček

Vyvrací tak slova některých radních. Známým kritikem mnohé výstavby v Praze 6 je například zastupitel Antonín Nechvátal (SZ), který se do Polácha také opřel. „Nepovažujeme za vhodné, aby se na tomto místě budovalo poměrně velké restaurační zařízení. A na opravu chodníku a nové lavičky není potřeba měnit územní plán,“ řekl zastupitel.

Rekonstrukce pouze cest

Změnou tak projdou cesty a přibýt by měly i lavičky, aby se celé prostředí zvelebilo pro jeho návštěvníky. Posprejovaná zřícenina by měla být také zřejmě opravena, zatím ale není jisté, jak všechno proběhne. „Konzultoval jsem záměr s několika odborníky a došel k závěru, že v něm nebudu pokračovat. Důvodem jsou obavy o životaschopnost takového provozu. Nadále se budu soustředit na zkvalitnění veřejných prostranství dané lokality,“ vysvětluje dále Polách.

Kopec Baba je unikátní právě svou krajinou na vyvýšeném místě nad Prahou nedaleko Šárky. Zřícenina je taktéž oblíbená pro svou polohu na klidném okraji Prahy. Dříve se také jednalo o tom, že by k Babě mohla vést autobusová linka.

Podívejte se i na další zajímavé výhledy na Prahu:

Fotogalerie
15 fotografií