„Fanoušci fotbalového týmu ze Srbska stále přijíždějí. Podle předběžných odhadů by se utkání mohlo zúčastnit kolem dvou tisíců příznivců srbského týmu, jejich počet může být ještě větší. Očekáváme, že ti, kteří se na stadion nedostanou kvůli nedostatku vstupenek, budou dělat problémy,“ řekla pro Blesk.cz ve čtvrtek ráno policejní mluvčí Andrea Zoulová.

VIDEO: Policie provádí kontroly aut ze Srbska mířící do Prahy

Na bezpečnost v Praze dohlíží několik stovek policistů dopravní, pořádkové i kriminální služby, antikonfliktního týmu, psovodi se služebními psy, policisté na koních a v neposlední řadě i policisté Speciální pořádkové jednotky.

„S ohledem na srbské fanoušky bude významně posílena i cizinecká policie. V případě příznivého počasí policie plánuje i nasazení policejního vrtulníku, který spolu s městským kamerovým systémem umožní policistům monitorování bezpečnostní situace v metropoli a efektivní nasazení sil a prostředků,“ dodala Zoulová. 
Srbští chuligáni v Praze
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
 
18:47
3. 8. 2017

Online přenos končí. Děkujeme, že jste byli s námi.

 
18:43
3. 8. 2017

Spartě jde dnes o všechno. Fotbalový tým z Bělehradu ji před týdnem porazil 2:0 a hrozí jí vyřazení z Evropské ligy.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
18:32
3. 8. 2017

Redaktorka Blesk.cz/Praha, která je na místě, říká, že fanoušky Sparty pouští pořadatelé jiným vchodem. Za žádnou cenu nesmí dojít k přímému konfliktu. Zápas začíná za necelých 30 minut.

 
18:16
3. 8. 2017

Policie fanoušky srbského týmu raději směřuje k zadnímu vchodu, aby předešla střetu s fanoušky Sparty.

 
3. 8. 2017

Rozvášněný dav došel v doprovodu policistů až na Letnou. Je vidět, že je speciální pořádkové jednotky mají situaci pod kontrolou. Přes Letenské náměstí na chvíli nejezdily tramvaje.

VIDEO
Video se připravuje ...
IMAGE
IMAGE
IMAGE
IMAGE
 
18:04
3. 8. 2017

Vášniví fanoušci srbského fotbalového týmu CZ Bělehrad prošli Letenským tunelem. Uvnitř házeli podle redaktorky Evy Fornálové, která je na místě, dýmovnice a dělobuchy. V 19 hodin začíná zápas.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
17:38
3. 8. 2017

Takhle to vypadá na Nábřeží Edvarda Beneše. Srbové podle fotografa Blesku házejí do davu lahve od piva.

 
17:36
3. 8. 2017

Policisté se rozhodli, že dav povedou po nábřeží.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
17:34
3. 8. 2017

Srbští fanoušci nyní stojí na Čechově mostě. Policisté je nechtějí pustit po schodech nahoru na Letnou, zablokovali jim průchod. Čeká se, až na místě budou všichni.

 
17:31
3. 8. 2017

Skandující dav prošel za doprovodu policie Pařížskou ulicí. Redaktorka na místě slyšela obrovskou ránu, to začali házet petardy. 

 
3. 8. 2017

Luxusní klenotnictví na začátku Pařížské stáhlo rolety.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
17:14
3. 8. 2017

Fanoušci prochází Pařížskou ulici. Obchodníci ze strachu zatarasili výlohy.

 
17:04
3. 8. 2017

Policie Srbsky napomíná fanoušky, těm se to příliš nelíbí.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
17:01
3. 8. 2017

Srbští fanoušci v doprovodu policistů došli z hlavního nádraží na Staroměstské náměstí, kde se zastavili a popíjejí pivo. 

Budou se rvát?

Pověst příznivců Crvene Zvezdy Bělehrad patří k nejobávanějším, dají se srovnávat s anglickými rowdies v jejich »nejlepších« letech, kdy se to na stadionech Velké Británie mlátilo hlava nehlava.

Šokující událostí je památná bitka z roku 1990 přímo na fotbalovém hřišti! Tehdy si to chuligáni CZ rozdali na stadionu v chorvatském Záhřebu s místním rozzuřeným davem. Důvodem krvelačné řežby byla nejen »podpora« svých klubů, ale především hájení tehdy ještě jugoslávských zájmů. Politika hrála velkou roli a vyřizování účtů si vyžádalo téměř 200 zraněných. Srbské mlátičky se dnes předvedou v Praze, kde je policie už teď ve střehu!

Od 19 hodin začíná na Letné odveta o Evropskou ligu, což je pikantní záležitostí pro oba kluby. Na druhou stranu 90. léta už jsou nějaký pátek za námi, bezpečnostní opatření jsou na daleko vyšší úrovni, tak by to na Spartě nemuselo být až tak dramatické. Doufejme…

Fotogalerie
27 fotografií