Od konce července už mohou lidé bezproblémově projíždět rezidenční částí Vinohrad. Skončila rekonstrukce Belgické ulice, kterou tak opět řidiči využijí v plném rozsahu. „Provoz sem pustíme už dnes. Dojde zde k poslední kontrole a v průběhu dneška zmizí zábrany a uzavření této ulice,“ potvrdila redakci Blesk.cz tisková mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Investice stála přes 21 milionů korun. Podle náměstka primátorky Petra Dolínka (ČSSD) jsou to adekvátní peníze na to, aby Praha do této komunikace nemusela zhruba dalších 20 let sahat. „Chybí nám dosadba zhruba deseti stromů. Rostliny sem budou vysázeny na podzim, což je pro ně lepší období než léto, které bývá velmi suché,“ podotkl přímo na místě náměstek.

Poslechněte si vyjádření Technické správy komunikací, která měla rekonstrukci na starosti:

Průběh rekonstrukce vítá také radnice Prahy 2. Ta má zároveň jasnou představu o tom, jak by měla rezidenční část Vinohrad do budoucna vypadat. „Sousední křižovatka Americká – Záhřebská by se do budoucna měla stát křižovatkou pohody a vytažených předzahrádek. Měla by to být klidová část této lokality,“ uvedl radní Prahy 2 pro dopravu Jan Korseska (ODS).

Podívejte se na poslední den rekonstrukce Belgické ulice na Vinohradech:

Fotogalerie
16 fotografií