Asi 70 hostů podle Kavky museli zasahující hasiči evakuovat. „Požár máme pod kontrolou, probíhají dohašovací práce,“ dodal mluvčí v půl desáté večer. V půl jedenácté se pak na Twitteru objevila informace o tom, že hasiči postupně pouští hosty do svých pokojů pro osobní věci a o hosty hotelu se postará majitel. 

Pro Blesk.cz promluvil jeden z hostů. Jeremy z Velké Británie uvedl: „Hned po příchodu jsem cítil vítr a teplo. Ihned jsem utekl a běžel ven,“ řekl.

Jeremy v Velké Británie z hotelu včas utekl, říkal, že cítil teplo.
Autor: Karel Kopáč

Podívejte se, jak to na místě vypadalo:

Hotel prošel rekonstrukcí

Hotel je z přední strany orientovaný na náměstí, vzadu sousedí s Františkánskou zahradou. Hotel nechal postavit pražský kavárník a provozovatel slavné cukrárny Karel Juliš. Architektem funkcionalistické stavby, která je zapsaná na seznam kulturních památek, byl Pavel Janák.

Po únoru 1948 byl hotel znárodněn a přejmenován na Tatran. Po roce 1989 ho získala zpátky rodina Karla Juliše. „Noví vlastníci chtěli provést pouze dílčí opravy a podnik dále provozovat, průzkumy ale ukázaly, že stavba je ve špatném stavu a celková rekonstrukce je nevyhnutelná. Na to ale Julišovi neměli dostatek peněz, a rozhodli se proto hotel prodat,“ uvádí se na webu hotelu. V letech 1998 až 2003 prošla budova rozsáhlou rekonstrukcí a poté se znovu otevřela hostům.

Fotogalerie
12 fotografií