Pražští policisté museli v sobotu 22. července řešit nepříjemnou situaci ve Strašnicích. V ulici Na Výsluní totiž opilý muž střílel z napodobeniny zbraně po dělnících, kteří pracovali v okolí. „Naše hlídky jely na místo s patřičnou obezřetností. Zjistili jsme, že v jednom z místních domů probíhají stavební práce, což se nelíbilo obyvateli protějšího domu. Po jednom z dělníků měl vystřelit z airsoftové zbraně a měl ho zasáhnout,“ uvedl pro Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan. Událost potvrdila také mluvčí záchranky Jana Poštová s tím, že střelec se projektilem trefil poraněnému přímo do čela.

Zdravotníci pracovníka převezli do nemocnice, žádná vážná zranění však mít nemá, šlo tedy pouze o preventivní hospitalizaci. „U střelce jsme zjistili, že je pod vlivem alkoholu. Vše se mělo odvíjet od toho, že muži se nelíbila hlučnost, kterou dělníci působili,“ dodal mluvčí s tím, že v současnosti probíhá vyšetřování, na základě kterého se určí, jestli šlo o přestupek, nebo trestný čin. Předmětem dalšího zkoumání bude i prověřování toho, zdali nedošlo k porušení zákona o zbraních a střelivu.

VIDEO: Podívejte se na záběry toho, jak policisté odvedli podezřelého muže. Následuje video z dalšího vyšetřování, kdy policisté pro jistotu prohledávali nejbližší okolí události:

Fotogalerie
19 fotografií