K události došlo v sobotu večer. „Řidič taxi požadoval zaplatit za jízdu 1920 korun, což se klientům nezdálo, jelikož nebyl zapnutý taxametr. Doptávali se, jak k tomu za tak krátkou jízdu dospěl. Měl jim ukázat ‚ceník‘, dle kterého si částku naúčtoval,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Cestující u sebe ale tolik peněz v hotovosti neměli a chtěli pro ně dojít do hotelového pokoje. „Taxikář odvětil, že do hotelu půjde pouze muž a ženu ponechal uzamčenou v autě,“ popisuje dále mluvčí.

Toho si všiml recepční hotelu a začal situaci řešit. „Řidič taxi nakonec částku snížil na 800 korun a pustil ženu z vozu. Recepční trval dále na svém, že i tak se jedná o předraženou částku. Řidiči zaplatil 300 korun,“ líčí Seifertová.

To podvodného taxikáře rozzuřilo. Bankovky přetrhl a hodil je na zem. „Recepčnímu pak začal vyhrožovat, že se do toho neměl plést, že si ho najde a bude umírat bolestivě a pomalu. Z místa pak odjel,“ dodala mluvčí.

Díky svědkům se podařilo řidiče taxi i s vozidlem dohledat v Rytířské ulici. Celou věc pak strážníci předali Policii České republiky.

Městská policie má speciální Taxi tým. Podívejte se na fotky z jejich práce:

Fotogalerie
24 fotografií

VIDEO: Nepříjemnou zkušenost s taxikářem má i pražský muslim S. M. Kvůli řidiči skončil na vozíku:

Video
Video se připravuje ...

Pražský taxikář zbil muslima. Zlomil mu nohu. Jiný muž se ho ptal, kde má ukrytou bombu Prague Morning