Nová turistická mobilní aplikace pro Prahu má usnadnit orientaci, poskytnout informace a zajímavá doporučení návštěvníkům metropole ze zahraničí a výhledově i z České republiky. Uvádí to oficiální materiál, který schválili radní hlavního města.

Program v mobilních telefonech má také k návštěvě nabízet neotřelá místa mimo běžně navštěvované historické centrum. „V tomto případě hovoříme o takzvaném vyvedení turistů z centra pomocí geolokačních her a zájmových túr,“ popisuje dál materiál k aplikaci.

Na novou službu se mohou návštěvníci Prahy těšit už letos v srpnu, v roce 2019 hodlá vedení města vyhodnotit její provoz. Provozovatelem aplikace bude společnost Operátor ICT, která je v současnosti zároveň strůjcem dlouhodobého programu Smart Prague 2030, který má českou metropoli přetvořit do chytrého města 21. století. Měsíční cena za poskytování turistické aplikace je necelých 90 tisíc korun.

VIDEO: Co všechno lze očekávat v rámci dlouhodobého projektu Smart Prague 2030? Informace poskytli zástupci společnosti Operátor ICT: