Strážníci muže zadrželi jen pár hodin poté, co cizinku okradl. Ta si totiž stěžovala v hotelu, recepční poté zavolala městskou policii a ta ho dopadla v Pařížské ulici.

Muž nejdříve strážníky přesvědčoval, že si vzal jen 407 korun. Poté přiznal, že to bylo 12 tisíc. A jeho vysvětlení?

„Strážníkům například tvrdil, že žena nejprve chtěla odvézt do jiného hotelu, prý v Praze 8. V průběhu cesty údajně zjistil, že jede jinam, než zákaznice chce, proto se obrátil a pokračoval na Prahu 4,“ popsala Blesk.cz mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Trasa měla mít necelých 6 kilometrů

Turistka chtěla svézt ze Staroměstského náměstí ke Kongresovému centru v Nuslích. Nejkratší cesta vedoucí přes nábřeží, Karlovo náměstí a magistrálu je dlouhá necelých šest kilometrů. Muž ale ujel 14 kilometrů a pak si řekl o zmíněných 12 tisíc korun. Za takovou vzdálenost by přitom zákazník neměl zaplatit víc než pět stovek.

Tolik peněz cestující v peněžence ani neměla. „Taxikáři sdělila, že má u sebe pouze 50 eur. Řekl jí, že je to málo a že ji odveze k bankomatu. Tam vybrala tři tisíce korun, ale řidiči částka stále nestačila. Nakonec řekl, že mu bude stačit 5 000 korun a již zmíněných 50 eur,“ vylíčila Seifertová.

Muže navíc policie moc dobře zná. „Strážníci s ním v minulosti několikrát řešili obdobné protiprávní jednání,“ dodala mluvčí.

Mezi pět nejčastějších přestupků, které strážníci v souvislosti s taxikáři řeší, patří: Nesprávně účtovaná cena, jízda bez zapnutého taxametru, neověřený taxametr, nevydání dokladu o zaplacení jízdného (stvrzenka) a absence vybraných či všech dokladů.

VIDEO: Nepoctivé taxikáře mají i na Slovensku. Za tři minuty ve voze zaplatil muž se ženou 18 euro:

Strážníci mají specializovaný taxi tým. Podívejte se na fotky, kdy s ním v dubnu vyrazil i reportér Blesk.cz:

Fotogalerie
26 fotografií