Pětidenní festival francouzského jídla a kultury bude pro návštěvníky každý den otevřen od desáté hodiny ranní do osmé hodiny večerní. Vstup na trhy není zpoplatněn. 

Občerstvení i kultura

Právě díky možnosti užít si akci i bez peněz bylo na francouzském trhu plno i přes nepřízeň počasí. Lidé se tak mačkali pod obřími deštníky, které zakrývaly částečně uličky mezi stánky, i pod svými vlastními.

Na chuti to lidem neubralo. „Moc nám tady chutná. Chodíme sem pravidelně,“ prozradila návštěvnice Alena, která přišla s kamarádkami. V 15 stáncích si koupíte zejména jídlo s sebou domů. Pochutnat si tady ale také můžete na obloženém talíři za zvuku živé hudby.

Video
Video se připravuje ...

Francouzský trh 2017 Eva Fornálová

A jaké jsou ceny? Paštiky tady koupíte od 150 korun do 470 korun za ty nejkvalitnější. Talíř šunky s melounem koupíte za 120 korun. A pokud máte chuť na sladké, můžete si pochutnat na palačince za 70 korun.

Francouzské trhy nejsou pouze o degustování sýrů a vína. Návštěvníci zde mohou ochutnat například šneky, francouzské bagety, palačinky s čokoládovou náplní nebo vyhlášené francouzské šunky.

Fotogalerie
30 fotografií