Žena se po užití drogy chovala jako blázen. Přelezla řetěz pod sochou a na sochu svatého Václava vyšplhala. „Komunikace s ní byla velmi obtížná, protože byla zjevně pod vlivem návykových látek a mluvila nesmysly,“ uvedla Irena Seifertová, tisková mluvčí pražských strážníků. 

VIDEO: Podívejte se na zásah strážníků proti zfetované ženě

V jednu chvíli hovořila o toku energie, který k ní přichází ze sochy, poté se zase chtěla převtělit do jedné ze soch. Pak vyzvala strážníky, ať jí podají injekci se smrtící dávkou, protože život, který prožívá, ji bolí a nechce takto žít dál,“ popsala Seifertová.

Byť ji hlídka vyzvala, aby slezla, dobrovolně se vzdát nechtěla. Hrozilo, že si ublíží, proto pro ni vylezl jeden ze strážníků musel vylézt nahoru. „Uchopil ji za ruce, stáhl ji na sebe, aby zabránil jejím pádu a předal ji právě přicházející hlídce policistů. Ti pak ženu snesli dolů,“ dodala mluvčí.

Skončila na psychiatrii

Na zemi se začala chovat agresivně, snažila se zasahující hlídku napadnout a vyhrožovala policistům, že je zabije.  V tu chvíli hlídce sdělila, že si vzala extázi. Poté, co se na místo dostavili přivolaní záchranáři, začala být znovu agresivní, proto jí museli strážníci nasadit pouta a asistovat při převozu na psychiatrické oddělení jedné z pražských nemocnic.

Fotogalerie
6 fotografií