Čas od času se to podle pražské policie stane. Po svrchní konstrukci Trojského mostu v Praze kráčejí lidé, kteří tak zbytečně riskují. Šíleného kousku se v úterý dopustily i nezletilé děti.

„Ze své praxe vím, že tam občas lidé buď přecházejí, nebo sedí a fotografují se. Pokud je tam najdeme, řešíme je pro podezření z přestupku, za což může být na místě udělena pokuta,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Naposledy policisté na Trojském mostě udělili pokutu jeden tisíc korun mladíkovi (17) na konci letošního května.

Co proti tomu dělat?

Problémy s neukázněnými chodci na Trojském mostě vnímají i odborníci, jak potvrdil vedoucí oddělení mostů Technické správy komunikací (TSK) Jan Zemánek. Děti podle něj chodí i po zábradlí z betonových zábradelních nosníků menších lávek v Praze.

„Na těchto místech tomu vždy nějakými zábranami zamezíme, není to tu esteticky tolik vyhraněné. Na Trojském mostě je to složitější, ale samozřejmě lidský život má vyšší hodnotu. Tyto situace se množí a je to nepříjemné, riziko pádu je tu vysoké,“ řekl Zemánek.

Lidé na Trojském mostě hazardují se životem: Chodí po jeho konstrukci
Autor: Čtenářka Blesk.cz

„Most stavělo hlavní město Praha, nemáme ho ještě plně ve správě, ale zajišťujeme pouze operativní správu v rámci základní zimní a letní údržby. Nejsme investorem stavby, a tak jsme do ničeho nemohli zasahovat,“ doplnila mluvčí TSK Barbora Lišková.

Podle magistrátu by měl Trojský most splňovat všechny bezpečnostní aspekty. Na základě upozornění redakce Blesk.cz však vedení města bude situaci dál prověřovat. „Ve spolupráci s policií posoudíme, zda je nutné přijímat ještě další opatření, nebo zda se jedná o individuální výtržnosti,“ oznámil vedoucí komunikace magistrátu Vladimír Řepka.

Trojský most měří od silnice k vrcholu 23 metrů. Dalších 10 metrů má od podhledu k hladině Vltavy.

Prohlédněte si fotografie neuvěřitelného hazardu se životem nezletilých dětí:

Fotogalerie
17 fotografií

Trojský most je součástí komplexu Blanka. Podívejte se na video z dronu:

Video
Video se připravuje ...

Blanka z dronu: Proletěli jsme se nad Trojským mostem. David Malik