Se začátkem července v Praze odstartovaly desítky rekonstrukcí, oprav a také některé výluky. Ta nejdůležitější se týká výměny pražců na trase metra C mezi Florencem a Pražského povstání.

V pondělí lidé cestovali náhradní autobusovou dopravou mezi Pankrácí a Muzeem asi 45 minut, zatímco metrem jim to běžně trvá osm. V úterý byla situace odpoledne o něco klidnější, večer se ale kvůli koncertu Guns N' Roses opět zhoršila.

Autobusy nezvládaly příval cestujících. I přesto cesta trvala asi o polovinu méně než první den výluky.

VIDEO: Doprava v Praze komplikuje lidem cestování

Problémům se ale znovu nevyhnuly autobusy, které jezdí z Horních Počernic. V pondělí měly až 45minutové zpoždění, podobně na tom byly i další den. Důvodem je kyvadlový provoz v Náchodské ulici. Tam omezení potrvá až do 1. srpna.

Na Vítězném náměstí klid

V Praze 6 se autobusy opět vrátily na Vítězné náměstí. Očekávané problémy ale zatím nepřišly. Během dne byla doprava spíše klidná. Lidé z Dejvic si tak alespoň po obrovských kolonách z minulého roku mohou oddychnout, nicméně radnice bude situaci i nadále sledovat.

„Dopady změny budeme sledovat a dojde-li ke zhoršení, budeme po hlavním městě požadovat uvedení do původního stavu. Městská část zároveň s tím požaduje již nyní po hlavním městě Praze rekonstrukci ulice Šolínova, která je v havarijním stavu,“ popsal již dříve pro Blesk.cz referent Prahy 6 David Polák.

Výluky tramvají i metra

Komplikace ve veřejné dopravě se ale na Pražany valit přes léto jen tak nepřestanou. Zásadní výlukou, která nastane mezi 10. a 30. červencem, je oprava tramvajové trati na Palmovce. Soupravy nebudou jezdit ulicí Zenklova mezi Sokolovskou a Na Žertvách.

A od 11. července uzavřou na pět měsíců jedno nástupiště stanice Muzeum na lince A, a to ve směru Depo Hostivař. Vlaky tudy budou projíždět, v opačném směru zastaví normálně.

V srpnu navíc přibude rekonstrukce na Andělu, kdy bude na devět měsíců uzavřen výstup k obchodnímu centru. Lidé tak budou muset vystupovat pouze ve směru Na Knížecí. Ulevit si ale budou moci lidé v Jinonicích, kde se stanice metra po rekonstrukci otevře už v průběhu letních prázdnin.

Podívejte se, jak to teď v Praze během výluk vypadá:

Fotogalerie
15 fotografií