Druhou nejvytíženější zastávku pražského metra čeká velká rekonstrukce. Ve stanici Anděl bude od srpna na devět měsíců uzavřen výstup k Obchodnímu centru Smíchov. Lidé budou muset přes zastávku Na Knížecí. Problémem však je, že desetitisíce lidí současné tramvajové spojení navíc nepřepraví.

„Ve zmíněné stanici je plánována výměna pohyblivých schodů, které jsou již technicky zastaralé. Po demontáži probíhají nezbytné stavební úpravy, sanace průsaků a modernizace souvisejících technologických zařízení. Následně proběhne výměna tří ramen pohyblivých schodů, po které následuje série prohlídek, revizí a dalších činností,“ popisuje pro Blesk.cz mluvčí DPP Aneta Řehková.

Výtah do metra byl dokončen na Andělu teprve před rokem:

Video
Video se připravuje ...

Mapy míst, kde najdete nejvíc pokémonů! A jak Pat a Mat opravují chodníky v Praze. Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček

V případě rekonstrukce pohyblivých schodů ve stanici metra Anděl je plánována i celková rekonstrukce vestibulu. Na to se musí připravit i radnice Prahy. „Byli jsme informováni, že se má kompletně uzavřít výstup na Anděl. Je to samozřejmě velký zásah a budeme chtít maximálně zkrátit čas nutný k rekonstrukci,“ popisuje starosta Prahy 5 Pavel Richter (TOP 09).

Zatím však ani DPP neví, kdy přesně práce začnou a jaká opatření budou potřeba. „S dopravním podnikem budeme jednat o nalezení řešení, které by minimalizovalo zásahy do života pasažérů. Budeme hledat řešení hlavně na podzim a zimu. Zatím s dopravním podnikem neproběhla žádná jednání, v tomto týdnu se tomu chceme intenzivně věnovat,“ doplňuje starosta.

Celkově vyjde rekonstrukce na 225 milionů korun a hotovo by podle předpokladů mělo být v dubnu 2018. Práce začnou v průběhu srpna. Podle průzkumu, který dopravní podnik dělal v listopadu minulého roku, projde stanicí denně okolo sta tisíc lidí. Nejvíce lidí využívá stanici I. P. Pavlova na trase C.

Fotogalerie
11 fotografií