Aktivisté se sešli se svými koly na Kampě už ve dvě hodiny odpoledne, ačkoli byl výjezd až po třetí hodině odpolední. Důvodem byla příprava sebe i kol. Sebe naháči zbarvili, aby přilákali co největší pozornost. Na svá „vozidla“ s vlastním pohonem připli informační leták, aby se kolemjdoucí nemuseli vyptávat.

Už na Kampě se zastavovali oblečení cyklisté, aby zjistili, o jakou akci se jedná. „Odvahu přidat se teda nemáme,“ smála se cizinka, která pár desítek minut diskutovala o životním prostředí s nahými muži. A jelikož se nepřidala, nahá cyklojízda se letos nesla bez něžného prvku.
Video
Video se připravuje ...

Naháči projeli metropolí. Snažili se upozornit na devastaci naší planety Efo

Letošní ročník byl teprve druhým v řadě. Právě chuť ukázat lidem, že je třeba přijmout sebe sama skrze nahotu a zároveň že nemusíme být závislí na ropě, přivedla Míru k nahé cyklojízdě. Už delší dobu jsem měl chuť tuhle akci uspořádat. Teď přišel ten čas. Tyhle cyklojízdy se pořádají všude po světě,“ rozvyprávěl se o nápadu zakladatel Míra. 

První vyloženě nahá cyklojízda se uskutečnila v Kanadě a ve Španělsku v roce 2001. Od té doby se do nahé cyklistiky zapojilo přes sedmdesát měst z 16 zemí. „Když jsem se zmínil před kamarádkou z Ameriky, že tady chci uspořádat nahou cyklojízdu, byla nadšená. Ihned vzpomínala na to, že u nich v Portlandu to jezdí desetitisíce lidí,“ vyprávěl s nadšením Míra, který by rád, kdyby se tato akce těšila oblibě i u nás v Česku.

Podívejte se na fotky z akce:
Fotogalerie
53 fotografií