Zastupitelstvo hlavního města Prahy se na svém posledním zasedání před letními prázdninami věnovalo také otázce tří návrhů na změnu územního plánu v Dolních Chabrech. K projednávání této otázky došlo už v minulých měsících, ale tehdy zastupitelstvo přesunulo rozhodnutí na později.

Dva návrhy čekají

Ani v současnosti to ale nevypadá, že by záležitost měla získat rychlé řešení jedním či druhým směrem: došlo sice na zamítnutí jednoho ze tří návrhů, další dva ale zůstaly „u ledu“.

„U dvou návrhů na změnu územního plánu v Dolních Chabrech nebylo přijato žádné usnesení. Neprošel návrh na zamítnutí, ani návrh na přerušení a ani návrh na schválení,“ potvrdila redakci Blesk.cz informaci pražská radní Petra Kolínská (Trojkoalice/SZ).

Skutečnost, že uváděné návrhy nemají žádné usnesení, znamená, že v současnosti zůstane věc na magistrátu otevřená. Podle radní Kolínské se magistrát chystá vést s radnicí Dolních Chaber dialog o tom, co se situací dál dělat. „Radnice navrhovala přerušení pro další jednání. Toho fakticky tím, že se nic neschválilo, dosáhla,“ upřesnila Petra Kolínská.

Sousední Kobyliská ulice by měla pojmout nárůst dopravní zátěže.
Autor: Redakce Blesk.cz

Další jednání zastupitelstva magistrátu je podle rozpisu v plánu až v polovině září, zastupitelé se tedy opět sejdou až po letních prázdninách. V tuto chvíli je nejisté, jestli už tou dobou bude jasno a obyvatelé Dolních Chaber se tak ve druhé polovině roku konečně dozvědí, jak to bude v jejich okolí v budoucnu vypadat.

Nechtějí masivní výstavbu

Obyvatelé z Chaber dlouhodobě volají po lepší dopravní obslužnosti a zajištění adekvátního volného místa ve zdejších vzdělávacích zařízeních. Do té doby lidé z místního zájmového spolku Za lepší Chabry odmítají jakoukoliv větší výstavbu. Starosta Dolních Chaber Miroslav Malina (Volba pro Chabry) se už v minulosti nechal slyšet, že žádná masivní výstavba se v městské části v tuto chvíli nepřipravuje a radnice řeší pouze individuální stavby.

Dolní Chabry katastrálně spadají do území obvodu Prahy 8. Tady nedávno nedaleko Ládví zkrášlili zdejší podchod a lidé se už nemusejí bát temného prostředí. Podívejte se, jak místo nově vypadá: