Rekreační pláž vznikne od začátku července v Praze 6 mezi Vítězným náměstím a ČVUT. Radnice sem nechá navozit písek a vytvoří tu letní podmínky pro své obyvatele. Pokud si však budete chtít zaplavat, nejbližší přírodní koupaliště najdete až ve Vodní nádrži Džbán u Divoké Šárky.

Celý tento nápad vznikl v hlavě radního Libora Bezděka (STAN), který na stejném místě nechal minulý rok vybudovat ledovou plochu pro bruslaře.

Jak místo, kde bude pláž, vypadá teď? Podívejte se na video:

„Praha 6 se zde rozhodla zřídit volnočasové hřiště pro všechny věkové kategorie. Součástí projektu je beachvolejbal, petang, brouzdaliště, skákací hrad nebo lehátka, která si zdarma budou moci návštěvníci zapůjčit,“ vysvětluje pro Blesk.cz referent Prahy 6 David Polák.

Půl milionu za „letovisko“

Na místě budou moci lidé relaxovat od začátku prázdnin až do konce září. Zatím však není jisté, jakou bude mít hřiště otevírací dobu. Podle předpokladů by to mělo být od 10 hodin ráno do 22. hodiny večerní.

Ovšem na víkendové radovánky zde budou muset lidé zapomenout. V pátek a sobotu bude pláž zavřená kvůli tradičním farmářským trhům. A zřejmě se bude muset i ohradit, aby stánkařům do ovoce a zeleniny nelétal písek.  

„Pro veřejnost bude vstup samozřejmě zdarma. Na celý projekt, který schválila rada Prahy 6 na pondělním zasedání, bylo vyčleněno půl milionu korun a provozovatel vzešel ze soutěže,“ doplňuje nakonec Polák.

Mezi obyvateli však celý nápad vzbuzuje rozporuplné reakce. „To je asi vtip, nevěřím, že někdo může být tak hloupý a vymyslet pitomosti. Asi nemají co dělat,“ píše například Marie na sociální síti.

Jiní si z nápadu dělají legraci. „Doufám, že tam budou taky ty pěkné barevné lavičky, dřevěné pódium na kavárnu a okolo mega květináče! Jinak to bude na prd,“ píše Lucie. Nápad má ale i své zastánce.

Odtud to bude z pláže k nejbližší vodě:

Odtud to bude z pláže k nejbližší vodě.
Autor: Květoslav Popelka

Podívejte se na fotky místa, kde pláž vyroste:

Fotogalerie
14 fotografií