„PVK v rámci havarijní opravy vybudovaly novou na sto metrů dlouhou kanalizační stoku v hloubce sedmi metrů," řekl tiskový mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek. PVK rovněž zabezpečily okolí stoky proti propadům a podloží v okolí stoky. „V tuto chvíli na Vysočanské probíhají práce již pouze v režii Pražské vodohospodářské společnosti (PVS), která obnovuje stoku směrem k ulici Nad Krocínkou,“ uvedl Mrázek.

PVS by měla podle Mrázka ukončit práce do 15. srpna letošního roku, následně má nastoupit Technická správa komunikací (TSK) s pracemi na obnově kanalizačních vpustí a povrchu vozovky. Kdy práce TSK začnou a dokončí je, zatím není jasné.

Opravy trvaly od loňského léta

Vysočanská silnice se poprvé propadla po přívalových deštích v polovině loňského července. Poté byla pro autobusy MHD zprovozněna alespoň jedním pruhem. Krátce před Vánocemi byl ale provoz znovu krátce zastaven kvůli propadu kanalizační vpusti.

Takzvaná vysočanská estakáda, která překonává převýšení několik desítek metrů, byla vybudována v roce 1967. Podle měření intenzity dopravy z loňského roku po ní projede více než 6000 aut a autobusů denně.
Fotogalerie
6 fotografií