„Tady bývala dříve cihelna. Když to tu zavezli, vznikl tady v roce 1990 tento krásný areál,“ popsal v pořadu Blesk.cz Selfie z Prahy Václav Šála. Ten tu pracoval nejprve jako zástupce vedoucího, od roku 1992 je správcem.

Do práce chodí každé ráno na půl osmou, odchází večer. Celý den rozdává úkoly. Práce ho baví, takže ačkoliv by už ve svých 68 letech mohl klidně jít do důchodu, zatím se nechystá.

„Rád bych byl u toho, až městská část schválí dostavbu areálu, aby mohl vzniknout i vnitřní 25metrový bazén. Poté bych tu ale zůstal třeba na menší úvazek. Chci si totiž užít i vnoučata,“ říká.

Areál na Petynce momentálně nabízí venkovní 50metrový bazén, dětské brouzdaliště nebo 103 metrů dlouhý tobogán. Máte možnost si tu zahrát i plážový volejbal nebo stolní tenis.

Kapacita areálu je dva tisíce lidí. Ze střechy hlavní budovy, kde se můžete opalovat, máte dokonce výhled na Pražský hrad.

Na reportáž z Petynky se podívejte v tomto díle Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Vicemistryně světa roztančila metro! A po Praze běhá opice převlečená za člověka Matěj Smlsal, David Vaníček, Hudebnibanka.cz

Všechny díly Selfie z Prahy najdete ZDE!