Po úspěšném prvním ročníku Tance v metru odstartoval další. Do tance se dalo hned šest vestibulů metra, které jsou nejnavštěvovanější, a to Hlavní nádraží, Můstek, Florenc, Malostranská, Hradčanská a Budějovická.

V každé stanici byl tak trochu jiný program. Budějovická se v půl druhé odpoledne roztančila v rytmu valčíku. Čtyři profesionální páry nakonec vtáhly na pomyslný parket i kolemjdoucí, kteří se po pár minutách sledování nechali zviklat.

Vestibul plný lidí

Po valčíku následovala cha-cha. Rázem se přidaly i páry žen, které si nelámaly hlavu tím, že je kolem nedostatek odvážných mužů. Starší kolemjdoucí však odvahu nesebraly ani při tradiční české polce. „Já se ráda podívám, ale radši postojím. To už není nic pro mě,“ usmála se seniorka, která sledovala tanečníky více než půl hodiny.Zatímco si na Budějovické zatančili i ti, kteří procházeli náhodou kolem, ve vestibulu Hlavního nádraží si návštěvníci akce užívali pozorování moderního tance. Ve dvě odpoledne tady totiž odstartoval taneční battle, ve kterém se utkali ti nejmladší tanečníci.

Ovšem pokud byste čekali, že tanečníci z kinder vajíčka, jak je označil moderátor, nebudou ještě tak zkušení, tak se pletete. Lidé tleskali a řičeli obdivem. „Tak tohle jste zatím viděli jen ve filmu,“ komentoval povedenou show moderátor.

Podívejte se na fotografie z akce:

Fotogalerie
25 fotografií