Areál oblíbeného venkovního koupaliště v pražských Střešovicích je otevřený už od 1. května. „Se sezonními přípravami jsme začali na přelomu března a dubna. Bazén zůstává i přes zimu napuštěný, musíme ho tedy vypustit, pak vymýt, vydezinfikovat a zase napustit. Také probíhají úpravy zeleně a sportovní a hracích prvků,“ uvedl správce areálu Václav Šála.

Křišťálově čistou vodu v bazénu, který je 50 metrů dlouhý, už vyzkoušelo několik nadšenců. Je totiž vyhřívaný a teplota v něm dosahuje 23 stupňů, pokud zasvítí sluníčko, tak i 24. „Dnes se přišlo vykoupat několik desítek lidí. V létě, když je vedro, tak je v areálu i dva tisíce lidí, což je maximum. Byť máme plno, stále kolem sebe návštěvníci mají dostatek prostoru, velikost areálu je totiž přes 30 tisíc metrů čtverečních,“ prozradil Petr Macháček ze společnosti SNEO, která Petynku provozuje. Lidé se kromě plavání mohou na Petynce zabavit i sportem, například plážovým volejbalem, ale také stolním tenisem, pétanguem nebo třeba badmintonem. Na své si přijdou i děti, které se mohou „vyřádit“ v brouzdališti, v indiánských týpí, na houpačkách, skluzavkách i toboganu. „Letos nově jim bude k dispozici i trampolína, v sobotu 3. června je také čeká tradiční dětský den – od zábavných her a soutěží až po poutavé ukázky z činnosti bezpečnostních složek, hasičů, Českého červeného kříže a dalších,“ popsal Macháček. 

Koupání v zimě?

Koupaliště funguje od začátku května do konce září. Ostatní měsíce je pro veřejnost uzavřené. To by se ale brzy mohlo změnit. „Naším plánem je vybudovat na Petynce i kryté koupaliště. Pokud půjde vše hladce, stát by mohlo už za dva roky,“ dodal zástupce provozovatele areálu Macháček.

Kde? Ulice Otevřená 4, Praha 6

Kdy? Od 1. května do 30. září. V květnu otevřeno denně od 9 do 20, od 1. června do 15. srpna od 7 do 21 hodin. Od poloviny srpna do konce srpna pak od 7 do 20 hodin a v září od 8 do 18 hodin.

Za kolik? Celodenní vstupné před 16 hodinou vyjde na 160 Kč, po 16. hodině pak 150 Kč. Dětská vstupenka pro děti do 140 cm stejně jako vstupenka pro ZTP vyjde před 16. hodinou na 90 Kč, po 16. hodině 80 Kč. Senioři z Prahy 6 starší 70 let za celodenní vstupné zaplatí 50 Kč.

Kudy? Bus 180, 184, 149 (zastávka Na Petynce), 108 (zastávka Sibeliova, Norbertov)

         Tram 25 (zastávka Hládkov), 1 a 18 (zastávka Sibeliova), tram 22 (zastávka                Malovanka)

           K dispozici je řidičům i parkoviště přímo před vstupem do areálu.

Fotogalerie
14 fotografií