Oslavy dvaceti let odstartovaly v jednu hodinu odpoledne vernisáží, která se nachází v parku Pankrác, asi dvacet metrů od podniku. Poblahopřát přišel i starosta Prahy 4 Petr Štěpánek (Strana zelených), který se rozvyprávěl o tom, jak moc Café Na půl cesty pomohlo vdechnout život tomuto místu.

„Lidé už dokonce říkají, že se sejdou Na půl cesty namísto toho, aby si říkali, že se potkají v parku Pankrác,“ těšil se Štěpánek, který sám do kavárny zabloudí. „Je to obrovský přínos nejen pro lidi, kteří se začleňují mezi nás, ale také pro tohle místo, které tady najednou ožilo,“ pronesl řeč.

Za 20 let existence prošlo kavárnou několik set lidí s duševním onemocněním, pár desítek pracovníků, stovky kapel a desítky tisíc zákazníků. Jedním ze stavajícího týmu pracovníků, bez kterých by kavárna nebyla tím, čím je dnes, je i Jan Kratochvíl

Mám pocit, že slízávám smetanu za ty všechny, kteří se na projektu podíleli těch dvacet let,“ smál se Honza. Svěřil se, že je za tohle místo velmi vděčný. Zejména se těšil z přívětivé atmosféry nejen ze strany kolegů a lidí, kteří se na projektech podílí, ale také ze strany zákazníků. Možnost prohlédnout si výstavu a dozvědět se tak více o celé historii kavárny máte až do 15. června.

Podívejte se na fotografie z vernisáže:

Fotogalerie
33 fotografií