„Třicetiletá žena, která spadla pod nápravu metra, utrpěla vážné poranění hlavy. Lékaři jí stabilizovali základní funkce a navodili umělý spánek. Následně ji převezli do Vinohradské nemocnice na resuscitační oddělení,“ prozradila Jana Poštová, tisková mluvčí pražské záchranné služby. Na místo byli přivolání jak hasiči dopravního podniku, tak hlavního města Prahy. „Na místě zasahovalo 10 hasičů. Ti nejprve museli počkat na pokyn k sestupu, aby zjistili, zda je místo vyzkratováno," vysvětloval mluvčí pražských hasičů Kavka. Následně došlo k vytažení ženy, která byla předána do rukou lékařů.

Dopravní podnik ihned uzavřel stanici metra C ve směru Pražského povstání – Florenc. Provoz byl obnoven krátce po půl třetí odpoledne. „Ihned byla nasazena náhradní autobusová doprava,“ prozradila Aneta Řehková z dopravního podniku pár minut po pádu ženy. 

Cestující byli zmatení. „Chtěla jsem jet metrem z I. P. Pavlova do práce a všude jsem viděla hasiče, sanitky a policii. Nahoře hned uzavřeli eskalátory a pouštěli dolů jen hasiče, tak jsem nakonec musela jet tramvají,“ sdělila studentka Veronika, která se zrovna chystala do práce.