Když nedávno vyšel na webu odpadové firmy Komwag článek s titulkem „Praha 2 je stále krásnější“ a textem „nový design odpadkových košů ve žluto-červených barvách zdobí nejen náměstí Míru Prahy 2, ale i mnohé přilehlé ulice“, spousta lidí tomu nemohla uvěřit.

Zatímco Komwag i radnice si novou podobu košů chválí, pro řadu lidí jsou jako pěst na oko. „Chápal bych, kdyby to brali jako nutnou potřebu, rychlé/levné dočasné řešení, ale fakt mi na tom přijde nejsmutnější, že si někdo může myslet, že to ‘zdobí‘,“ napsal na Facebook Jarmil Mikulík.

A ostatní se přidávají. Nejvíce jim vadí, že koše září na desítky metrů, místo aby zapadaly do krajiny.

„Tak víte co, klasické odpadkové koše splývají s okolím. Zoufalí občané jsou nuceni odhazovat odpadky na trávník, chodníky nebo pod lavičky. Naštěstí je tu řešení. Nepřehlédnutelné odpadkové koše. Tato revoluční metoda může zabránit znečišťování našich měst,“ napsal ironicky Aleš Liberský.

Právě to ale radnice vidí jako přednost. „Vybraný typ koše, který je nyní instalován na většině území Prahy 2, je vlastně pouze jinou barevnou variantou osvědčeného koše, který je dlouhá léta používán k odkládání drobného komunálního opadu. Barvy žlutá a červená jsou barvy městské části Praha 2. Tento koš je dobře viditelný, což přispívá k lepšímu udržení pořádku,“ řekla Blesk.cz vedoucí odboru životního prostředí Michaela Stiborová.

Na to, jak koše září do okolí, se podívejte v tomto díle Selfie z Prahy. Uvidíte i unikátní záběry z kokpitu pilota při vzletu z Ruzyně nebo Moniku, která v pokoji chová přes 20 ježků:

Video
Video se připravuje ...

Záběry z kabiny: Takhle startují letadla v Praze! A Monika chová v pokoji přes 20 ježků. Matěj Smlsal, David Vaníček, Hudebnibanka.cz