V úvodu celé vernisáže představila jedna patronka po druhé svou motivaci zapojit se. „K botanickým zahradám mám svůj osobní vztah. Můj tatínek byl dendrolog,“ prozradila herečka Vendula Křížová, která výstavu motýlů společně se svými dětmi zažila již několikrát. 

S proslovem vystoupila i Vendula Pizingerová (dříve Svobodová). „Proč motýli? Miluji vážky. Sice to není motýl, ale je to něco podobného, taky mají křídla. I motýli mají svá křídla, která pro mě znamenají svobodu... Což v mém životě znamená hodně. Takže já jsem tady dneska za svobodu,“ zahájila svým unikátním proslovem vernisáž zakladatelka Kapky naděje.

Výstavu motýlů ve Fata Morganě zahájila Leona Machálková i Vendula Pizingerová.
Autor: Eva Fornálová

Třetí patronka, zpěvačka Leona Machálková, při zahájení dokonce zapěla úryvek písně z muzikálu Drakula. Tři dámy si společně s dětmi slavnostně přiťukly - dospělí šampusem a děti limonádou. Výstava v roce 2017 tím byla zahájena.

Letošní ročník nabídne na 50 druhů motýlů. K vidění bude i pět nových druhů. Přestože už skleníkem poletovaly stovky motýlů, řada z nich se teprve klubala na svět. Podívat se na jejich zrození bylo možné v zadní části ve skleněných vitrínách.

První návštěvníci se mezi sebou předháněli, kdo uloví více kousků. Ovšem ne do sítě, ale na obrazovku svého mobilního telefonu nebo fotoaparátu. Celebritami se tak ve Fata Morganě stali hlavně ti, kdo měli křídla.

Výstavu můžete navštívit až do 28. května, a to mezi 9. a 18. hodinou. 

Podívejte se na reportáž z Fata Morgany:

Podívejte se na fotky ze zahájení výstavy:

Fotogalerie
28 fotografií