Prostor vedle vstupu do metra a před restaurací McDonald’s je nově prázdný. Stánky, které se tu nacházely, byly přitom legendární.

Například u Grill baru se ale scházeli především lidé bez domova, pravidelnou návštěvnicí bývala i Michelle Sudková, která loni v létě zabila zákaznici v Tesku na Andělu. Levné oblečení tu pro změnu nakupovali třeba důchodci.

„Na to, že stánky na prostranství u stanice metra Nádraží Holešovice zmizely, nás upozornila místní obyvatelka, která tam chodila často nakupovat. Pozemky podle mých informací patří pražskému dopravnímu podniku, který rozhoduje, jak s nimi naloží,“ uvedl mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš.

A skutečně, stánky tu už nestojí na základě rozhodnutí dopravního podniku. „Odstranění stánků souvisí s ukončením smluvní dokumentace z důvodu nenaplnění povinností nájemcem,“ řekla Blesk.cz mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Zatímco některým je smutno, jiní se radují. „Nevadí mi, že už tu nejsou. Postávali u nich hlavně bezdomovci, takže pokud odstranění stánků pomůže tomu, že už se tady nebudou vyskytovat, jsem jen ráda,“ prozradila kolemjdoucí Stáňa.

„Občas jsem si tu cestou rychle koupil něco k jídlu do ruky. Teď holt budu chodit do Mekáče,“ posteskl si Jarda.

Podívejte se, jak teď místo bez stánků vypadá:

Fotogalerie
7 fotografií