Lidé vystřídali na Malostranském náměstí v Praze zaparkovaná auta. Pražský magistrát tam před nedávnem zrušil parkoviště a volný prostor věnoval nejrůznějším společenským akcím. Jedna z nich se konala ve čtvrtek 23. března a byla věnovaná Velké Británii, její kultuře, dobrému jídlu, pití i rychlým britským autům a výrobkům.

Na akci »Zažijte Velkou Británii« měla proslov Jan Thompson, britská velvyslankyně. Ta nemohla nevzpomenout včerejší teroristický útok v Londýně. „Ráda bych tak vyjádřila velký respekt obětem, které přišly o život, lidem, kteří utrpěli zranění, jejich přátelům a rodině. Byl to útok v samém srdci hlavního města, které sdružuje mnoho osob různých národností, náboženského vyznání, kultur,“ uvedla.

Na akci jsme zastihli i britského zahraničního redaktora. Ten Blesk.cz řekl, že se v Praze cítí bezpečněji než v Londýně. „Bohužel dnes to není o tom, zda se to stane, ale o tom, kdy se to stane. A to je podstatně horší. Je to dnešní realita života lidí, kteří žijí v Evropě,“ podotkl.