Klasické venčení psa se ve čtvrtek 16. března mohlo stát tragické pro pejska Dastyho, kterého v pražských Křeslicích napadl jiný pes. Plemeno staforda či bulteriéra může být velice nebezpečné a jen díky vlastnímu odhodlání se majitelce podařilo svého mazlíčka zachránit.

Zrůdně se ale zachoval majitel psa, který Dastyho napadl. „Majitel psa celou situaci sledoval, ale absolutně nereagoval, i přes moje prosby. Do incidentu jsem se musela zapojit, jinak bych už měla po Dastíkovi...,“ popsala na Facebooku Andrea.

„Nejhorší je, že potom, co se konečně dostali oba psi od sebe, tak majitel se psem prostě zdrhl! Nechal nás tam, neposkytl žádnou pomoc - jak Dastymu, tak mně, i když mi tekla krev,“ říká dále.

Celá věc se tak neobešla bez oznámení na policii. „Vše je ohlášeno na PČR jako trestný čin. Prosím hlavně lidi z okolí Křeslic, Pitkovic, Petrovic, Hostivaře. Kdybyste viděli muže s podobným psem (hnědá barva) a majitelem - vysoký 185 cm, cca 65 let, šedé vlasy, na krku zrcadlovku, na zádech batoh, oblečen do tmavého oblečení, ozvěte se mi,“ dodává na závěr Andrea.

Fotogalerie
16 fotografií