Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Takhle v Praze vaří kuchaři ocenění Michelinskou hvězdou. Podívejte se na jejich jídla

/
  • V restauracích oceněných Michelinskou hvězdou vás čeká opravdový gurmánský zážitek.
    11. března 2017 ● 05:00

    Luxusním pražským restauracím La Degustation, Alcron a Field se podařilo i letos obhájit Michelinskou hvězdu a jsou jedinými podniky v Česku, které se takovým úspěchem mohou chlubit.

    Speciální ocenění Bib Gourmand za výjimečné jídlo za rozumnou cenu získala v Praze nově karlínská restaurace Eska. Podniků s tímto oceněním je v metropoli sedm – kromě Esky také Maso a Kobliha, Aureole, Divinis, Na Kopci, Sansho a SaSaZu.

    „Díky nové generaci mladých kuchařů, kteří prokazují schopnost vařit na vysoké úrovni, nikdy nebyl takový výběr skvělých restaurací jako dnes, často ve velmi uvolněné a pohodové atmosféře,“ řekl ředitel prestižního průvodce Michelin Michael Ellis.

    Blesk.cz vybrané restaurace navštívil. Podívejte se, jak v nich vaří.

  • 1.

    Restaurace Field (U Milosrdných 12, Praha 1)

    Předkrm: Treska s topinamburem, okurkou a rakytníkem. 370,- Kč

    Treska s topinamburem, okurkou a rakytníkem
    Autor: Mária Rušinová

    Hlavní chod: Jalovice s kedlubnou, šalotkou a hořčicí. 590,- Kč

    Jalovice s kedlubnou, šalotkou a hořčicí
    Autor: Mária Rušinová

    Dezert: Rebarbora s ovčím sýrem a fenyklem. 250,- Kč

    Rebarbora s ovčím sýrem a fenyklem
    Autor: Mária Rušinová

    Šéfkuchař Radek Kašpárek říká:

    „Z obhajoby Michelinské hvězdy mám obrovskou radost! Děkuji především všem zaměstnancům, kteří se o ni tolik zasloužili, bez nich by tento úspěch nebyl. Pro mě je to výzva pokračovat v práci a neustále se zlepšovat.“

    Radek Kašpárek
    Autor: Mária Rušinová

  • 2.

    Restaurace Alcron (Štěpánská 40, Praha 1)

    Šestichodové degustační menu zahrnuje ceviche z mušlí svatého Jakuba s okurkou a koprem, tatarák z mléčného telecího s fenyklem a koriandrovou emulzí nebo hovězí svíčkovou a loupanou plec s houbami a mangoldem. Gurmánský požitek zakončíte teplou a studenou čokoládou Valrhona. Utratíte za něj 2500 korun, za vinný doprovod si pak doplatíte další 2 000 korun.

    Jedno z jídel, které vám uvaří v Alcronu.
    Autor: Mária Rušinová

    Dezert v Alcronu
    Autor: Mária Rušinová

    Šéfkuchař Roman Paulus říká:

    „Hvězdu jsme dostali už pošesté. Obhajoba může být leckdy těžší než první získání Michelinské hvězdy. Porotci bývají rok od roku přísnější,“ řekl Blesku manažer restaurace Jan Sládek.

    Roman Paulus
    Autor: Mária Rušinová

  • 3.

    Restaurace La Degustation (Haštalská 18, Praha 1)

    Jedenáctichodové menu Dégustation Du Chef v této restauraci je gurmánskou cestou kolem světa chutí. V prvním chodu si pochutnáte na dýni hokkaidó, pražské šunce se šlehačkou a na jazyku poválíte víno Riesling 2015 – Sonberk či hroznový mošt. V dalších chodech vás kromě vynikajících vín čeká třeba třeboňský amur s pórkem a jikrami, sumec s petrželí a mandlemi, králík s křenem a jablky či telecí dršťky a černé lanýže. Za menu zaplatíte 3 350 korun a za vína 2 100 korun.

    Jedno z jídel, které vám uvaří v La Degustation.
    Autor: Mária Rušinová

  • 4.

    Restaurace Eska (Pernerova 49, Praha 8)

    Menu

    Předkrm: Uzený hovězí tatarák se šalotkou, hořčicí a topinkou. 238,- Kč

    Uzený hovězí tatarák se šalotkou, horčicí a topinkou
    Autor: Mária Rušinová

    Hlavní chod: Sumec na páře s tuřínem, kedlubnou, syrovátkou a medvědím česnekem. 398,- Kč.

    Sumec na páře s tuřínem, kedlubnou, syrovátkou a medvědím česnekem
    Autor: Mária Rušinová

    Dezert: Smaženka z loupáku se skořicí s pečeným jablečným kompotem a mandlemi. 168,- Kč.

    Smaženka z loupáku se skořicí s pečeným jablečným kompotem a mandlemi
    Autor: Mária Rušinová

    Šéfkuchař Martin Štangl říká:

    „Jsem přesvědčený, že jedním z důvodů, proč jsme tohle ocenění dostali, je skvělá parta a atmosféra, kterou v Esce máme. Všem za to děkuju a těším se, co dalšího společně vytvoříme!“

    Martin Štangl
    Autor: Mária Rušinová

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

sores: Luxusní žrádlo v luxusní putyce je jen pro horních 10 tisíc. zbytek může jen čumět. Taková je u nás životní úroveň!! Střední vrstva neexistuje, ale češi jsou laxní je jim to fuk!

(11. 03. 2017 10:50)

barracuda.sro: Kam ten svět spěje, takové hrůzy na talíři ani omylem !!

(11. 03. 2017 08:28)

snehulak: Nádherné ! Až budu mít zbytečných osm stovek, tak si na tu topinku s půlkou vejce zajdu ! Škoda že nikdy nebudu mít zbytečných 4500,- na to menu v Alkronu. On to Kalousek říkal dávno, že si žijeme jako prasata v žitě !

(11. 03. 2017 07:20)

europa: Ocenění za spálenou topinku? Děkuju, nechci. Ani zadarmo.

(11. 03. 2017 07:04)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy