Takhle v Praze vaří kuchaři ocenění Michelinskou hvězdou. Podívejte se na jejich jídla | Blesk.cz
19. srpen 2018
Svátek slaví Ludvík, zítra Bernard

Takhle v Praze vaří kuchaři ocenění Michelinskou hvězdou. Podívejte se na jejich jídla

/
  • V restauracích oceněných Michelinskou hvězdou vás čeká opravdový gurmánský zážitek.
    11. března 2017 ● 05:00
     

    Luxusním pražským restauracím La Degustation, Alcron a Field se podařilo i letos obhájit Michelinskou hvězdu a jsou jedinými podniky v Česku, které se takovým úspěchem mohou chlubit.

    Speciální ocenění Bib Gourmand za výjimečné jídlo za rozumnou cenu získala v Praze nově karlínská restaurace Eska. Podniků s tímto oceněním je v metropoli sedm – kromě Esky také Maso a Kobliha, Aureole, Divinis, Na Kopci, Sansho a SaSaZu.

    „Díky nové generaci mladých kuchařů, kteří prokazují schopnost vařit na vysoké úrovni, nikdy nebyl takový výběr skvělých restaurací jako dnes, často ve velmi uvolněné a pohodové atmosféře,“ řekl ředitel prestižního průvodce Michelin Michael Ellis.

    Blesk.cz vybrané restaurace navštívil. Podívejte se, jak v nich vaří.

  • 1.

    Restaurace Field (U Milosrdných 12, Praha 1)

    Předkrm: Treska s topinamburem, okurkou a rakytníkem. 370,- Kč

    Treska s topinamburem, okurkou a rakytníkem
    Treska s topinamburem, okurkou a rakytníkem
    Autor: Mária Rušinová

    Hlavní chod: Jalovice s kedlubnou, šalotkou a hořčicí. 590,- Kč

    Jalovice s kedlubnou, šalotkou a hořčicí
    Jalovice s kedlubnou, šalotkou a hořčicí
    Autor: Mária Rušinová

    Dezert: Rebarbora s ovčím sýrem a fenyklem. 250,- Kč

    Rebarbora s ovčím sýrem a fenyklem
    Rebarbora s ovčím sýrem a fenyklem
    Autor: Mária Rušinová

    Šéfkuchař Radek Kašpárek říká:

    „Z obhajoby Michelinské hvězdy mám obrovskou radost! Děkuji především všem zaměstnancům, kteří se o ni tolik zasloužili, bez nich by tento úspěch nebyl. Pro mě je to výzva pokračovat v práci a neustále se zlepšovat.“

    Radek Kašpárek
    Radek Kašpárek
    Autor: Mária Rušinová

  • 2.

    Restaurace Alcron (Štěpánská 40, Praha 1)

    Šestichodové degustační menu zahrnuje ceviche z mušlí svatého Jakuba s okurkou a koprem, tatarák z mléčného telecího s fenyklem a koriandrovou emulzí nebo hovězí svíčkovou a loupanou plec s houbami a mangoldem. Gurmánský požitek zakončíte teplou a studenou čokoládou Valrhona. Utratíte za něj 2500 korun, za vinný doprovod si pak doplatíte další 2 000 korun.

    Jedno z jídel, které vám uvaří v Alcronu.
    Jedno z jídel, které vám uvaří v Alcronu.
    Autor: Mária Rušinová

    Dezert v Alcronu
    Dezert v Alcronu
    Autor: Mária Rušinová

    Šéfkuchař Roman Paulus říká:

    „Hvězdu jsme dostali už pošesté. Obhajoba může být leckdy těžší než první získání Michelinské hvězdy. Porotci bývají rok od roku přísnější,“ řekl Blesku manažer restaurace Jan Sládek.

    Roman Paulus
    Roman Paulus
    Autor: Mária Rušinová

  • 3.

    Restaurace La Degustation (Haštalská 18, Praha 1)

    Jedenáctichodové menu Dégustation Du Chef v této restauraci je gurmánskou cestou kolem světa chutí. V prvním chodu si pochutnáte na dýni hokkaidó, pražské šunce se šlehačkou a na jazyku poválíte víno Riesling 2015 – Sonberk či hroznový mošt. V dalších chodech vás kromě vynikajících vín čeká třeba třeboňský amur s pórkem a jikrami, sumec s petrželí a mandlemi, králík s křenem a jablky či telecí dršťky a černé lanýže. Za menu zaplatíte 3 350 korun a za vína 2 100 korun.

    Jedno z jídel, které vám uvaří v La Degustation.
    Jedno z jídel, které vám uvaří v La Degustation.
    Autor: Mária Rušinová

  • 4.

    Restaurace Eska (Pernerova 49, Praha 8)

    Menu

    Předkrm: Uzený hovězí tatarák se šalotkou, hořčicí a topinkou. 238,- Kč

    Uzený hovězí tatarák se šalotkou, horčicí a topinkou
    Uzený hovězí tatarák se šalotkou, horčicí a topinkou
    Autor: Mária Rušinová

    Hlavní chod: Sumec na páře s tuřínem, kedlubnou, syrovátkou a medvědím česnekem. 398,- Kč.

    Sumec na páře s tuřínem, kedlubnou, syrovátkou a medvědím česnekem
    Sumec na páře s tuřínem, kedlubnou, syrovátkou a medvědím česnekem
    Autor: Mária Rušinová

    Dezert: Smaženka z loupáku se skořicí s pečeným jablečným kompotem a mandlemi. 168,- Kč.

    Smaženka z loupáku se skořicí s pečeným jablečným kompotem a mandlemi
    Smaženka z loupáku se skořicí s pečeným jablečným kompotem a mandlemi
    Autor: Mária Rušinová

    Šéfkuchař Martin Štangl říká:

    „Jsem přesvědčený, že jedním z důvodů, proč jsme tohle ocenění dostali, je skvělá parta a atmosféra, kterou v Esce máme. Všem za to děkuju a těším se, co dalšího společně vytvoříme!“

    Martin Štangl
    Martin Štangl
    Autor: Mária Rušinová

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

sores: Luxusní žrádlo v luxusní putyce je jen pro horních 10 tisíc. zbytek může jen čumět. Taková je u nás životní úroveň!! Střední vrstva neexistuje, ale češi jsou laxní je jim to fuk!

(11. 03. 2017 10:50)

barracuda.sro: Kam ten svět spěje, takové hrůzy na talíři ani omylem !!

(11. 03. 2017 08:28)

snehulak: Nádherné ! Až budu mít zbytečných osm stovek, tak si na tu topinku s půlkou vejce zajdu ! Škoda že nikdy nebudu mít zbytečných 4500,- na to menu v Alkronu. On to Kalousek říkal dávno, že si žijeme jako prasata v žitě !

(11. 03. 2017 07:20)

europa: Ocenění za spálenou topinku? Děkuju, nechci. Ani zadarmo.

(11. 03. 2017 07:04)
Zobrazit celou diskusi
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy