Večerní akce Mozart na poště měla startovat již v půl deváté večer. Ovšem sestavení piana bylo velkým oříškem. „Nebudeme mít až tak enormní zpoždění. Ale počítejte ještě tak patnáct, dvacet minut…,“ snažil se Ondřej Kobza uklidnit štěbetající dav, který netrpělivě čekal na vážnou hudbu.

Instalace a naladění piana začátek pozdržela nakonec o celou půl hodinu. Lidem to na náladě ale neubralo. Štěbetali a smáli se. První tóny vážně hudby nakonec rozezněly poštu po deváté hodině večerní.

Lidé se tak mohli zaposlouchat do tónů violoncella v podání Tomáše Jamníka a klavíru v podání Miroslava sekery. Muži zahráli Myslivečkovu sonátu A dur, o které Wolfgang Amadeus Mozart prohlásil, že se musí líbit každému člověku na světě.

V druhé části vystoupil Sekera sólově s Mozartovými 9 variacemi D dur na menuet Jeana-Pierra Duporta. Stovky lidí poslouchaly v úžasu. V momentě, kdy klavírista dohrál, přišel obrovský aplaus. A to ještě nebyl večer u konce.  Následovala třešnička na dortu. V třetí a závěrečné části zahrál Symfonický Orchestr Českého rozhlasu provedení Mozartovy „Pražské symfonie“. 

Podívejte se na krátké video z večera:

Podívejte se, jak to na akci vypadalo:

Fotogalerie
36 fotografií