Každého člověka charakterizují čtyři základní pohlavní znaky – genetické pohlaví, vnější pohlaví, vnitřní pohlaví a psychické pohlaví. „Jestliže jeden ze znaků chybí, necítí se tím, kým navenek je,“ vysvětlil Blesk.cz psychiatr Jan Cimický. U Michelle S. znalci navíc odhalili nekrofilní sadismus – psychickou poruchu, která se podle Cimického vyskytuje u jednoho člověka z tisíce.

Žena Michelle S. se cítila mužem. Začala proto podstupovat přeměnu pohlaví. Jakmile jí doktoři začali dávat mužské hormony, projevily se u ní podle znaleckého posudku, který přinesla MF Dnes, skryté agresivní sklony. Během léčby dokonce přiznala, že zvrácené fantazie měla už v době, kdy dospívala. Fantazírovala dokonce o tom, že si upeče játra oběti a pak je sní. „Lékaři hrozící nebezpečí u ženy samozřejmě poznali, mužské hormony jí podle všeho okamžitě přestali podávat, avšak celý proces tím pádem zůstal v uvozovkách na půl cesty,“ míní Cimický. Tím se vystupňovala její nespokojenost a pocit, že jí všichni ubližují. Vraždou chtěla podle znalců na sebe upozornit.

Chtěla zabíjet už předtím

Michelle S. ubodala Hanu H. 21. července 2016 v obchodním centru na pražském Smíchově. Už 5. července se pokusila v kavárně na Malé Straně v Praze uškrtit ženu. Za vraždu a pokus vraždy jí hrozí doživotí. Soud začne už v pondělí.

Fotogalerie
18 fotografií