Kvůli noční havárii hydrantu byli bez vody lidé v jednom domě. „Praskl hydrant na vodovodním řádu o průměru 200 milimetrů. V tuto chvíli je havárie opravena, lidem už voda teče,“ řekl Blesk.cz mluvčí PVK Tomáš Mrázek.

Od noci jezdí auta jen dvěma pruhy ze čtyř. Tak tomu bude i nadále. „Problém je v tom, že jsme obnovili ještě poškozenou dešťovou kanalizaci. Jakmile bude opravena, začne zasypávání výkopu, který je v hloubce dvou metrů. Práce by měly skončit v úterý kolem poledne,“ dodal.

Magistrát proto vyzval řidiče, aby se této části magistrály vyhnuli. I přesto se ale tvořily obrovské kolony. Například v 9 hodin stála auta od I. P. Pavlova na Budějovickou.

Tisícům řidičů tak nezbývá, než několik kilometrů popojíždět metr za metrem. Redaktor Blesk.cz, který byl celé ráno na místě, viděl i několik policejních aut a záchranek, kterým obrovské kolony způsobovaly problémy s průjezdem. Nestojí však jen magistrála. Řidiče omezují také kolony směrem na Karlovo náměstí a podél Vltavy. 

K havárii vody na magistrále došlo už koncem listopadu. Tehdy ale na opačné straně, tedy směrem z centra. Problém byl však vážnější, praskly totiž trubky. Magistrálu kvůli tomu museli v oblasti I. P. Pavlova dokonce na desítky hodin uzavřít.

Podívejte se na video z místa havárie hydrantu:

Fotogalerie
33 fotografií