S postupem jednání o pozemcích pro plánované metro D začínají developeři představovat své plány v okolí nových stanic. Nejdále pokročili okolo budoucí zastávky Nemocnice Krč v Praze 4. Investice do nových bytů, kanceláří, obchodů a hotelů tam bude ve vyšších jednotkách miliard korun.

„Stanicemi metra projdou denně desítky tisíc lidí. Proto je důležité, aby okolí metra nabídlo pestrý mix funkcí a kvalitní veřejné prostranství. Spolupráce se soukromými investory může být oboustranně výhodná, důležitá je koordinace v počátečních fázích přípravy projektu,“ sdělila náměstkyně primátorky pro územní rozvoj Petra Kolínská.

Největším pozemkovým vlastníkem v Krči je rodina bývalého statkáře Vojty. Stavět na svých parcelách hodlá sama za asistence realitní společnosti Reflecta Development. Přímo u stanice nemocnice Krč vznikne kolem dvaceti tisíc metrů čtverečních obchodů.

Osmihektarovou stavební parcelu má opodál krčské nemocnice rovněž společnost Bečvářova Krč, kterou ovládá podnikatel a bývalý vlivný člen pražské ODS Tomáš Hrdlička. „V tuto chvíli je nejdůležitější koordinace rozvoje celého území o zhruba dvou stech tisících metrech čtverečních, která zajistí výstavbu trasy metra D a bude v souladu s přijatými zásadami strategického rozvoje Prahy a zároveň umožní čerpání evropských dotací na jeho výstavbu,“ sdělil deníku E15 Hrdlička.

Kdy přijde první kopnutí do země? Celý článek si přečtě ZDE

Fotogalerie
8 fotografií