Vypadá to, že už skoro rodíme,“ volal na tísňovou linku vyděšený muž, který v autě vezl svou těhotnou manželku, jež začala mít kontrakce po dvou minutách. Hlavičku mezi nohama ještě ale necítila. Dispečerka proto nelenila a s kolegyní kontaktovala lékaře v Motole, aby byli připraveni na příjezd rodící ženy.

Už to možná leze,“ volal do telefonu vystrašený tatínek, který zatím řídil vozidlo. „Zastavte,“ vyzvala je rázně dispečerka Barbora Černá, aby muž manželce při porodu pomohl. Záhy ale zjistili, že miminko ještě venku není, a tak tatínek šlápl na plyn a jel dál rychle do nemocnice.

Poslední minuta

Jste úžasný,“ chválila telefonujícího Bára Černá. Po odeznění kontrakce je upozornila se smíchem, že teď mají už jen minutu klidu. A právě v poslední moment se rodičce s manželem povedlo přijet do motolské nemocnice, kde už na ně čekali lékaři.

Díky spolupráci se tak miminko povedlo porodit na sále, a ne ve vchodu, jako se to nedávno stalo v Podolí, kdy žena už nedokázala vyjít schodiště a porodila na druhém schodu.