Po zásahu ve Zvoli leží jeden z hasičů v nemocnici v kritickém stavu. „I přes okamžitě poskytnutou předlékařskou pomoc na místě zásahu a následnou hospitalizaci na anesteziologicko-resuscitačním oddělení v kladenské nemocnici se jeho stav nelepší,“ komentovala mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová stav zraněného hasiče.

Podle ní pokračuje zjišťování okolností, při kterých se zranění stalo. Jeho rodině byla poskytnuta posttraumatická péče.

Ve Zvoli u Prahy hoří lakovna, dva zranění, jeden pohřešovaný.
Autor: ČTK

S požárem haly o rozměrech 70 krát 15 metrů od úterního rána bojovaly desítky hasičů ze Středočeského kraje a Prahy. Pod kontrolu hasiči dostali oheň před 18:00, zcela zlikvidován zatím není.

Hasiči stále nacházejí skrytá ohniska pod střechou administrativní budovy, která přímo sousedí s vyhořelou budovou lakovny ve Zvoli u Prahy. Administrativní budovu oheň přímo nezasáhl. Samotný objekt lakovny již nehoří. Hořet začala lakovna v úterý nad ránem, v noci na dnešek místo hlídalo asi 30 hasičů, aby oheň nepřeskočil na vedlejší budovu.

Podle mluvčí krajských záchranářů Petry Effenbergerové byli při požáru dále zraněni dva lidé – pracovnice lakovny a hasič. Muž ve vážném stavu potřeboval intenzivní lékařskou péči včetně připojení na umělou plicní ventilaci. Po ošetření na místě byl transportován do kladenské nemocnice. Žena utrpěla popáleniny prvního stupně v obličeji a na ruce a je v péči vinohradské nemocnice,“ řekla v úterý. Požár však nepřežil jeden ze zaměstnanců. Škody se zatím odhadují na 100 milionů korun. 

Fotogalerie
11 fotografií