Hráči ze sedmi základních škol v Praze 13 mají za sebou 18 týdnů dlouhou pouť za pohárem v minigolfu.

„Nebudu vás zdržovat, chtěl bych poděkovat za účast a také organizátorům. Celkový počet dětí je neuvěřitelný a jsem rád, že se to povedlo a snad se i zapíšeme do Guinessovy knihy. Budu rád, když to tímto neskončí a najdete si i čas na hraní minigolfu tady nebo v Centrálním parku a budete se mu věnovat i nadále,“ řekl na akci David Vodrážka, starosta Prahy 13.

Turnaj to byl vypjatý až do konce. U poslední jamky se shromáždilo asi 50 dětí, které podporovaly své favority. Vše se však neslo ve velice kamarádském duchu. Akci čeká jako bonus zápis do Guinessovy knihy rekordů s tím, že se jedná o první zápis tohoto druhu, proto bude rekord označen za ustavující a všechny další podobné turnaje budou poměřovány s tímto rekordem.

„Hráli jste nádherně, když jsme to připravovali, tak jsem si říkal, jak to asi bude vypadat a mezi vámi jsou opravdoví talenti. Já věřím tomu, že pro spoustu z vás to dneska začne a budete se mu věnovat více. V tomto sportu je Česko velice úspěšné, zvláště v juniorské kategorii. Budu se těšit, když se tu znovu uvidíme třeba na letošním juniorském mistrovství konaném v České republice,“ doplnil Tomáš Navrátil.

Turnaje se zúčastnili žáci obou stupňů základních škol Trávníčkova, Mezi Školami, Bronzová, Mládí, Mohylová, Klausova a Kuncova. Ty také přišlo podpořit několik desítek dalších spolužáků, kteří vytvořili při turnaji skvělou atmosféru až do poslední jamky.

Fotogalerie
24 fotografií