V Praze se ve čtvrtek 2. února v dopoledních hodinách začala tvořit ledovka. Náledí dělá problémy chodcům i dopravním prostředkům. Potíže způsobily dešťové přeháňky.

„Veškerá technika je v terénu,“ prozradila mluvčí TSK Barbora Lišková. Od 9 hodin se všech 70 sypačů hlavního města začalo starat o komunikace prvního pořadí, tedy ty nejdůležitější. Později přišly na řadu i další cesty. Součástí zásahu je i strojové a ruční ošetření cest a chodníků.

Do ulic Prahy vyrazily také všechny sanitky pražských záchranářů. Záchranná služba metropole podle informace na Twitteru během tří hodin zasahovala kvůli uklouznutí na ledu 45 lidí. Mnoho z nich byli senioři, průměrný věk zraněných byl 60 let. Většinou šlo o zranění nohou a rukou či hlavy.

K jedomu z poranění došlo také na Rašínově nábřeží. Po pádu na zem se tady zranil starší muž. Než se k němu sanitka dostala, hlídka dopravních policistů mu po dobu 25 minut poskytovala první pomoc.

Komplikace zasáhly také veřejnou dopravu hlavního města. Autobusové linky číslo 124, 148, 172, 245 a 255 hlásily před polednem problémy kvůli sjízdnosti silnic.

Dopravní nehody

Kluzký povrch silnice nejspíš může také za několik dopravních nehod. K té nejhorší došlo v Hrazanské ulici v Cholupicích, kde se při srážce na náledí zranily čtyři osoby. Záchranáři je odvezli do nemocnice.

Ledovka sužuje Prahu: Zranění jsou v autech i na chodnících.
Autor: Aktu.cz

Problémy postihly řidiče také prakticky na všech sjezedech magistrály, které namrzaly. V křižovatce Lumírovy a Krokovy ulice se střetlo hned 7 aut.

Podle webu dopravního podniku problémy s ledovkou dolehly i na MHD, některé linky autobusů byly mimo provoz. Odpoledne ale podle mluvčí podniku Anety Řehkové fungovala hromadná doprava bez větších problémů.

Podívejte se, jak v Praze ledovka komplikuje život:

Fotogalerie
15 fotografií