Stánky s tradičním českým jídlem byly připravené už od desáté hodiny ranní. Hlavní podívaná s ukázkou například výroby jitrnic byla ve třech blocích. Lidé tak získali tipy, jak si zabijačkové hody udělat u sebe doma.

Letenští si desátý ročník této akce pochvalovali. „Jsem ráda, že můžu vnučce ukázat, jak to u nás na vesnici vypadalo,“ těšila se seniorka, která vzala na akci celou rodinu. Letenské prase ale neukázalo ze zabijačky naprosto vše.

K zabíjení zvířat na Letné nedošlo. K vidění tady byla polovina pověšeného prasete, které bylo poraženo již na jatkách. Hlavní atrakcí tak byly samotné výrobky z něj. A ten, kdo neměl chuť na vepřové, si mohl dát frgále, palačinky a vše zapít svařeným vínem.

Podívejte se, jak to na akci vypadalo:

Fotogalerie
18 fotografií