Aktivisté promítali na tabletech a noteboocích několik videí. Kolemjdoucí tak mohli postřehnout záběry z jatek, množíren i laboratoří.

Málokdo si plně uvědomuje, jak obrovský byznys se skrývá za obchodem se zvířaty a jak klamavé jsou reklamy nadnárodních korporací,“ vysvětlovala pořadatelka akce z neziskové organizace 269 Kateřina Cejnarová.

Chuť ukázat, že masný a mléčný průmysl je zlo, mělo patnáct aktivistů. Ti se na několik desítek minut postavili v mrazu venku.

U kruhové formace se zastavovali jen ti nejzvědavější. „Říkala jsem si, co to tady stojí přímo před vchodem. Chvilku jsem se dívala, ale nemám na to žaludek,“ prozradila ve spěchu paní, která dál pokračovala v cestě do vyhřáté tramvaje.

Video
Video se připravuje ...

Aktivisté bojovali za práva zvířat. 

Organizace 269, která tuto akci pořádala, je proslulá po celém světě. Jde o hnutí bojující za práva zvířat. A proč právě 269? To bylo číslo ušní známky jednoho telete z Izraele, jehož osudem bylo vykrmení a následné zabití. Tele s číslem 269 nakonec bylo osvobozeno a jeho jméno se stalo symbolem celosvětového hnutí.

Podívejte se, jak to večer před Palladiem vypadalo:

Fotogalerie
13 fotografií