Podle plánu se Dopravní podnik provozující MHD po Praze odvolal proti předběžnému opatření soudu. Podle něj nesmí uzavřít smlouvu s třetí stranou a musí umožnit Rencaru plochy provozovat. Smlouva pochází z roku 1997 a má trvat do roku 2031.

„Odvolání v případě tramvají je již poslané, u autobusů jej u sebe má naše právní oddělení k finálnímu odsouhlasení,“ uvedla mluvčí DPP Aneta Řehková. Rozhodnutí vydal soud na konci loňského roku.

Podnik se pře s Rencarem o platnost smlouvy dlouhodobě. Podle DPP je nevýhodná a neplatná. S tím Rencar nesouhlasí a loni podal určovací žalobu a o platnosti tak rozhodne soud. Zatím vynesl zmíněná předběžná opatření. V případě tramvají si Rencar stěžoval na nesoučinnost Dopravního podniku, u autobusů ji podal kvůli tendru na provoz reklamy.

Rencar vznikl v roce 1990 jako dceřiná společnost dopravního podniku. Od roku 2001 je majoritním akcionářem Europlakat, který je součástí mezinárodní skupiny JCDecaux. Ta má smlouvy na reklamní plochy v MHD i v dalších městech v zemi.