V Čelákovicích u Prahy se v místním gymnáziu sesypaly sádrokartonové desky ze stropu. Podle středočeských hasičů k události pravděpodobně došlo vlivem popraskaného topení. Popadané desky se na základě dostupných informací objevily ve školní laboratoři.

Podle informací Blesk.cz došlo k prvnímu propadu zhruba v 7:30 ráno a na místě se už nacházela uklízečka. Desky měly do učebny chemie popadat v okamžiku, kdy se zaměstnankyně chystala do místnosti vstoupit.

Později začali hasiči odstraňovat následky události, když mělo dojít k dalšímu pádu části stropu. Podle informací Blesk.cz však tentokrát vodou nasáklý materiál poranil jednoho z hasičů, na místo vyrazil vrtulník záchranářů. Poraněný člen zásahové jednotky hasičů si stěžoval na bolest zad.

V Čelákovicích se v místním gymnáziu sesypal strop v místnosti.
Autor: Jan Doležal

Podle vyjádření mluvčího středočeských hasičů Ladislava Holomka by se nemělo jednat o nic vážného, hospitalizace hasiče ve Střešovicích proběhla z preventivních důvodů.

Děti jsou v pořádku

„Voda promáčela sádrokartonový strop, kvůli čemuž se uvolnily sádrokartonové desky, které spadly na podlahu. Vedení školy zakázalo vstup do místnosti nad laboratoří, kde k pádu došlo. Děti jsou v jiné části školy, kde jim nehrozí žádné nebezpečí.“ uvedl Ladislav Holomčík.

Záležitosti se věnuje vedení školy společně s obcí a statikem.