Průzkum lidského těla v různých pozicích, ale také detailní zkoumání jednotlivých lidských orgánů. To slibuje výstava „Body The Exhibition“, kterou budou moci lidé navštívit od druhé poloviny února na pražském Výstavišti.

Vystavované exempláře odborníci vytvořili ze skutečných lidských těl. „Výstava bude rozložena ve 12 sálech, které budou jednotlivě představovat fungování lidského organismu. Připravena je také informační část,“ prozradil za pořadatele Martin Zvoníček.

Nemocné ledviny a játra

Kromě lidských těl v těch nejrůznějších pozicích budou mít návštěvníci příležitost porovnat nemocné a zdravé lidské orgány. Výstava nabídne například ukázku ledviny s ledvinovými kameny, prohlédnout si bude možné také játra napadená rakovinou.

Do Prahy opět zavítá výstava lidských těl a orgánů.
Autor: ČTK/Zehl Igor

„Od producentů výstavy se nám podařilo zajistit výstavu ve velikosti, která u nás dosud nikdy nebyla prezentována. Chceme vzít návštěvníky na průzkum lidského těla a ukázat jim ho do všech detailů. K dokonalosti vzdělávacího procesu na výstavě budou v každé galerii připraveni medici, kteří vysvětlí a odpoví na dotazy návštěvníků,“ sdělila Lucie Nouzová z pořádající agentury JVS Group.

Rozporuplné reakce

Kontroverzní výstava měla v České republice své předchůdce. V Brně si podobnou událost nenechalo roku 2015 ujít přes 100 000 lidí, roku 2007 jinou akci v Praze navštívilo 300 000 zájemců. Kromě velkého zájmu veřejnosti se tyto výstavy staly terčem protestů ze strany lékařských odborníků a církve.

Nadcházející výstavu v pražských Holešovicích bude možné navštívit do konce června letošního roku. Více informací nabízí web pořadatele.

Podívejte se na exempláře lidských těl z podobných výstav:

Fotogalerie
12 fotografií